بررسی تغییر شکل Mixing Chamber در محفظه ی احتراق توربین گازی V94.2

محور توسعه، طراحی و بهینه‌سازی قطعات و تجهیزات نیروگاه‌ها
زیر محور سیستم‌های احتراق و سوخت‌رسانی و اجزای آن
سازمان بالادستی مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی
شرکت هدف کمیته تحقیقات خراسان (شرکت‌های تولید نیروی برق خراسان و مدیریت تولید نیروگاه‌های گازی خراسان شامل: نیروگاه‌های سیکل ترکیبی شهید کاوه قائن و گازی قائن)
عنوان تحقیق بررسی تغییر شکل Mixing Chamber در محفظه ی احتراق توربین گازی V94.2
دلایل اولویت داشتن تحقیق یکی از مشکلاتی که نیروگاه با آن مواجه است تغییر شکل پوسته خارجی میکسینگ چمبر در جهت شعاعی و به سمت داخل می باشد. با توجه به اهمیت میکسینگ چمبر در انتقال گازهای داغ از فلیم تیوب به سمت توربین و نقش مؤثر آن در جلوگیری از آسیب رسیدن به دیگر قطعاتی که در مسیر گازهای داغ قرار دارند، طراحی بهینه آن از نقطه نظر هندسه و جنس امری ضروری به نظر می رسد. علاوه بر این با طراحی بهینه می توان عمر مفید این قطعه ارزشمند را افزایش داد و در هزینه های تعمیر و نگهداری صرفه جویی کرد.
اهداف مورد انتظار و محصول نهایی تحقیق ارائه بهترین مدل میکسینگ چمبر از نقطه نظر هندسی که بیشترین مقاومت به تغییر شکل را داشته باشد، همچنین ارائه راهکاری جهت رفع مشکل تغییر شکل در میکسینگ چمبر های موجود. لازم به ذکر است در هر دو مورد فوق ارائه نتایج مطالعات عددی الزامی است. لازم به ذکر است مدل سازی شامل فرایند احتراق، بررسی فیزیک های جریان و انتقال حرارت گازهای داغ داخل مکسینگ چمبر و انتقال حرارت و دفرمگی در ساختار میکسینگ چمبر می باشد.
توضیحات میکسینگ چمبر محفظه های احتراق واحدهای V94.2 از نوع زانویی های دست ساز می باشد. سایز بزرگ این قطعه و به تبع آن هزینه ی بسیار بالای ساخت زانویی صاف در این ابعاد، باعث شده است که جهت انتقال گازهای داغ حاصل از احتراق از زانویی دست ساز، که از جوش دادن چندین لوله به هم حاصل می شود، استفاده گردد. با توجه به اینکه در زانویی های حامل جریان گاز داخل، زاویه و شعاع خم تأثیر بالایی بر دفرمگی آنها دارند و همچنین هزینه ی بالای بررسی های تجربی، انجا مطالعات عددی در این زمینه پیشنهاد می شود تا بتوان بهترین ابعاد و زوایا را در ساخت میکسینگ چمبر با هدف مقاومت در مقابل تغییر شکل ارائه داد.
اسناد راهبردی و توسعه فناوری اسناد راهبردی و توسعه فناوری مصوب شورای آموزش، پژوهش و فناوری وزارت نیرو
زیر اسناد راهبردی و توسعه فناوری
  • سند راهبردی و نقشه‌ی راه (توسعه‌ی) فناوری‌های نوین بهره‌برداری، نگه‌داری و تعمیرات نیروگاه‌ها
  • سند راهبردی و نقشه‌ی راه طراحی و توسعه‌ی دانش فنی ساخت مواد و قطعات داغ نیروگاهی
عنوان هدف فناورانه در صنعت برق
  • افزایش امنیت انرژی ( پدافندی ـ فنی و قابلیت اطمینان)
دلایل تحقیقاتی بودن (بند مربوط به آیین نامه)
سیاست ها و اولویت های مصوب شورای عالی عتف (سال ۱۳۹۶ – ۱۴۰۰) انرژی
  • 01- ارتقای جایگاه علوم پایه به عنوان پیشران پژوهش و فنّاوری به منظور گسترش مرزهای دانش در حوزه انرژی
  • 02- فنّاوری های طراحی، تست، تولید و استانداردسازی مواد، تجهیزات و کالاهای راهبردی حوزه انرژی