تولیدپودر پریکوت

محور توسعه فناوری‌های ساخت و تولید مواد، قطعات و تجهیزات نیروگاهی و ارزیابی کیفیت آن‌ها
زیر محور سیستم‌های تصفیه آب و اجزای آن
سازمان بالادستی مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی
شرکت هدف کمیته تحقیقات اصفهان (شرکت‌های تولید نیروی برق و مدیریت تولید برق اصفهان شامل: نیروگاه‌های بخاری اصفهان،اسلام آباد و گازی هسا)
عنوان تحقیق تولیدپودر پریکوت
دلایل اولویت داشتن تحقیق عدم وجود ساخت داخل از این رو از پودر پریکوت به طور دائم در نیروگاه ها و صنایع دیگر که درآنها کیفیت آب از اهمیت ویژه برخوردار است استفاده می شود. میزان مصرف پودر پریکوت تنها درنیروگاه های کشوردرحدود 50 تن در سال می باشد که با ساخت داخل آن علاوه بر اشتغال زایی از خروج میزان قابل توجهی ارز ازکشور جلوگیری می کند.
اهداف مورد انتظار و محصول نهایی تحقیق تولید نهایی محصول
توضیحات به طور کلی آب مورد استفاده در نیروگاه ها شامل آب خام (RAW WATER ) وآب مقطر (DEMI WATER) می باشد وکیفیت آب بخصوص آب DEMI در نیروگاه های حرارتی از جایگاه ویژه ای برخوردار است چرا که تجهیزات نیروگاهی ائم از بویلر، توربین، هیترهای فشار قوی وغیره با آب DEMI و بخار سوپر هیتر آن در فشار و دمای بالایی کارمیکنند و درصد ناچیزی ناخالصی و ذرات معلق در آب DEMI منجر به آسیب تجهیزات و تحمیل هزینه های سنگین میگردد از این رو در این نیروگاه ها از تصفیه بین راهی در کنار سیکل حرارتی استفاده می شود و به صورت دائم بخشی از آب DEMI از کندانسور در ورودی اکسراتکشن پمپ ها از این تصفیه بین راهی به نام خط پالاشینگ پلنت عبور خواهند کرد و مجدداً وارد سیکل حرارتی می شود. خطوط پالاشینگ شامل مخازن پریکوت و مخازن میکس بد می باشد درمخزن پریکوت محلول پریکوت که قبلاً در مخزن جداگانه ای با آب و پودر پریکوت توسط میکسر به شکل محلول پریکوت آماده شده است برروی ستون های مخزن پریکوت که به اصطلاح شمع های مخزن پریکوت می گویند نشسته و به عنوان یک فیلتر فیزیکی از عبور ذرات معلق در حد میکرون جلوگیری می کند. با اشباع شدن مخزن پریکوت و فشار گرفتن خط پالاشینگ مورد استفاده خط پالاشینگ تعویض و مخزن پریکوت اشباع شده درین می گردد و محلول پریکوت جدید جایگزین میگردد. مخازن میکس بد هم شامل رزین های کاتیونی وآنیونی می باشند و قابلیت هدایت الکتریکی آب را تنظیم می کنند.
اسناد راهبردی و توسعه فناوری اسناد راهبردی و توسعه فناوری مصوب شورای آموزش، پژوهش و فناوری وزارت نیرو
زیر اسناد راهبردی و توسعه فناوری
  • سند راهبردی و نقشه‌ی راه توسعه‌ی فناوری سیستم‌های تولید هم‌زمان برق، حرارت، برودت و آب شیرین
عنوان هدف فناورانه در صنعت برق
  • عرضه برق رقابتی و اقتصادی
دلایل تحقیقاتی بودن (بند مربوط به آیین نامه)
سیاست ها و اولویت های مصوب شورای عالی عتف (سال ۱۳۹۶ – ۱۴۰۰) انرژی
  • 02- فنّاوری های طراحی، تست، تولید و استانداردسازی مواد، تجهیزات و کالاهای راهبردی حوزه انرژی
  • 05- دانش و فنّاوری های مدیریت یکپارچه سیستمهای انرژی