طراحی و ساخت دستگاه سنجش عملکرد اوراسپید توربین گازی نیروگاه نکا

محور توسعه فناوری‌های بهره‌برداری، تعمیر و نگهداری نیروگاه‌ها و تجهیزات آن
زیر محور اتاق فرمان، سیستم‌های مانیتورینگ، سیستم‌های الکترونیک، کنترل و ابزار دقیق و اجزای آن
سازمان بالادستی مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی
شرکت هدف کمیته تحقیقات شهید سلیمی (شرکت‌های تولید نیروی برق شهید سلیمی و مدیریت تولید برق شهید سلیمی شامل: نیروگاه شهید سلیمی)
عنوان تحقیق طراحی و ساخت دستگاه سنجش عملکرد اوراسپید توربین گازی نیروگاه نکا
دلایل اولویت داشتن تحقیق مقدار دور لحظه ای توربین جزء پارامترهای بسیار مهم و حیاتی است که علاوه بر کنترل مقدار آن بر حسب میزان تقاضای شبکه، تجهیزات و تمهیداتی نیز برای جلوگیری از افزایش بیش از حد مجاز آن در نظر گرفته شده است. در مکانیزم های قدیمی تر که در واحدهای گازی نیروگاه نکا نیز مشاهده می شود از تجهیزی کاملاً مکانیکی استفاده شده است. در این مکانیزم افزیش بیش از حد دور توربین موجب بیرون زدن هر یک از توپکهای این تجهیز شده و بدنبال آن فشار روغن ثانویه بطور آنی کاهش می یابد و جریان سوخت به محفظة احتراق قطع می شود. بدیهی است اگر این مکانیزم دچار خدشه شده و هر یک از توپک های آن در محل خود ثابت بماند آنگاه توربین قطعاً دچار پدیده اوراسپید واقعی و شکست پره های متحرک و ثابت و ... می شود. لذا مطابق با دستورالعمل شرکت سازنده توصیه شده است برای تعیین سلامت این تجهیز، آنرا در بوته آزمایش قرار دهیم. در همین راستا طی سالهای گذشته نیروگاههای دارای این نوع اوراسپید، طی سفارشات خارجی، اوراسپیدهای مورد نظر را تحویل سازنده داده و پس از تست، کالیبره احتمالی و رکورد نتایج بر روی کاغذ، تجهیز را به همراه نتایج تست، مجدداً مورد استفاده قرار می دهند.
اهداف مورد انتظار و محصول نهایی تحقیق ساخت این دستگاه، علاوه بر افزایش قابلیت اطمینان واحدهای نیروگاه نکا، می تواند سایر نیروگاههای کشور را نیز پشتیبانی نماید. با ساخت این تجهیز دیگر هیچ وابستگی به کشورهای غربی نداشته و می توانیم در داخل کشور این نوع اوراسپیدها را تست نماییم. بدین ترتیب از خروج مبالغ ارزی تا حدی زیادی جلوگیری می شود ؛ مبالغی که میبایست در مسیر ساخت و افزایش واحدهای نیروگاهی و افزایش اشتغال، هزینه شود. محصول نهایی دستگاه تست اوراسپید و سیستم ثبت وقایع به صورت الکترونیکی می باشد .
توضیحات
اسناد راهبردی و توسعه فناوری اسناد راهبردی و توسعه فناوری مصوب شورای آموزش، پژوهش و فناوری وزارت نیرو
زیر اسناد راهبردی و توسعه فناوری
  • سند راهبردی و نقشه‌ی راه (توسعه‌ی) فناوری‌های نوین بهره‌برداری، نگه‌داری و تعمیرات نیروگاه‌ها
  • سند راهبردی و نقشه‌ی راه توسعه‌ی فناوری توربین‌های گازی
  • سند راهبردی و نقشه‌ی راه طراحی سیستم‌های کنترل نیروگاه‌ها
عنوان هدف فناورانه در صنعت برق
  • افزایش امنیت انرژی ( پدافندی ـ فنی و قابلیت اطمینان)
دلایل تحقیقاتی بودن (بند مربوط به آیین نامه)
سیاست ها و اولویت های مصوب شورای عالی عتف (سال ۱۳۹۶ – ۱۴۰۰) انرژی
  • 02- فنّاوری های طراحی، تست، تولید و استانداردسازی مواد، تجهیزات و کالاهای راهبردی حوزه انرژی